Griesmeelpudding maken zonder suiker en koemelk
Als je allergisch bent voor suiker en koemelk kun je het recept gewoon volgen maar vervang je de de 75 gram suiker door 60 gram vruchtensuiker. En de koemelk door geitenmelk en als je dat niet mag door haver of rijsten melk.
Benodigheden: Tijdsduur: 10 min maken,
* Een pan 3 uur wachten,
* Een houte pollepel
* Een pudding vorm
* Koelkast
* 1 Liter melk
* 100 gram tarwegriesmeel
* 75 gram suiker
Het recept:
1. Doe de 100 gram Tarwegriesmeel in een kom. Voeg daarbij 60 gram vruchtensuiker.
2. Breng de geiten, haver, rijsten melk aan de kook. Roer af en toe.
3. Voeg het mengsel al roerend bij de kokende melk
4. Laat de griesmeelpap doorkoken tot het een goede dikte heeft. Proef het! Is het niet zoet genoeg doe er zuiker bij en is de dikte niet goed doe er griesmeel bij.
5. Spoel de puddingvorm af met koud water.
6. Giet de griesmeelpap in de vorm. En strijk hem glad met een lepel
7. Laat hem afkoelen en zet hem daarna in de koelkast
8. Wacht ongeveer 3 uur en hij is klaar!
9. Als puntje op de I kun je nog jam in een pannetje op warmen en als saus over de pudding doen.
10. Eet smakelijk!!! Mmmmm...........