Griesmeelpudding maken
Het makkelijkste toetje dat ik ken is Griesmeelpudding. En dat is dan ook meteen een van mijn liefelings toetjes. Ik bracht het altijd mee naar het kerstdinner. Het is een van mijn apsoluten favorieten. Maak hem ook en proef het!
Het kost maar 10 minuten om het voor te bereiden en dan nog 3 uur in de koelkast
Benodigdheden:
* Een pan
* Een houte pollepel
* Een pudding vorm
* Koelkast
* 1 Liter melk
* 100 gram tarwegriesmeel
* 75 gram suiker
Gebruiksaanwijzing:
- Doe de 100 gram Tarwegriesmeel in een kom. Voeg daarbij 75 gram suiker.
- Breng de melk aan de kook. Roer af en toe.
- Voeg het mengsel al roerend bij de kokende melk
- Laat de griesmeelpap doorkoken tot het een goede dikte heeft. Proef het! Is het niet zoet genoeg doe er zuiker bij en is de dikte niet goed doe er griesmeel bij.
- Spoel de puddingvorm af met koud water.
- Giet de griesmeelpap in de vorm. En strijk hem glad met een lepel
- Laat hem afkoelen en zet hem daarna in de koelkast
- Wacht ongeveer 3 uur en hij is klaar!
- Als puntje op de I kun je nog jam in een pannetje op warmen en als saus over de pudding doen.
Eet smakelijk!