Koken via filmpje
Filmpje cakejes
07-10-2012 13:36
Hey,
Ik heb een filmpje voor jullie gemaakt en daarin kun je precies zien hoe je cakejes maakt! Echt super handig en super leuk! Het neemt amper tijd in beslag om dit heerlijke recept te maken. Maar het is wel echt ongelooflijk lekker!!!
Veel plezier, succes en eet smakelijk!
Groetjes Eva
Recept cakejes
Recept cakejes:
07-10-2012 13:41
Heb jij ook wel eens dat je zin hebt in iets lekkers of er komen goede vrienden en je wilt iets orgineels en lekkers maken. De oplossing: Maak cakejes! Super lekker (dat vind echt iedereen)! En makkelijk en ook nog eens snel. Kijk hieronder voor het recept.
Succes! Veel eet en maak plezier.
Ingrediënten:
Voor 18 cakejes óf 1 grote cake óf 10 normale cakejes
Benodigdheden:
- Oven
- Mengkom
- Mixer / keukenmachine
- Spatel
- Kleine cakevormpjes
Ingrediënten:
- 150 gram zachte Boter
- 150 gram Suiker
- 3 Eieren
- 150 gram Bloem
- 1 beetje Zout
De voorberijding kost ongeveer 15 à 20 minuten. En het bakken 20 minuten
Berijdingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Doe de zachte boter, suiker en zout in een beslag kom (kan ook in een keukenmachine)
3. Klop dit met de mixer (of met een keukenmachine) goed door elkaar tot het zout en de suiker goed opgenomen zijn.
4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het andere ei goed opgenomen is.
5. Wanneer het beslag goed luchtig is spatel je de bloem erdoor. Doe dit met de spatel niet met de mixer!
6. Doe het beslag in een cakevorm of in cakevormpjes. Vul de vorm(pjes) niet helemaal anders stroomt hij later over.
Eet smakelijk!!!
Mozzarella stokjes
Mozzarella stokjes maken
25-08-2012 15:54
Help er komen mensen langs! Wat nu ik moet iets lekkers hebben. Zou ik langs de bakker rijden voor een taart of naar de slager voor een paar lekkere drumsticks? Natuurlijk niet. Maak het zelf! Simpeler en makelijker kan het niet! Het is hoogstens 20 minuten werk! Wat heb je nodig?
- Mozzarella bolletjes
- Basilicum
- Kleine tomaatjes
- * Pesto (extra lekker amper moeten)
- * Olijven (ook een heerlijke extra toevoeging!)
- Saté prikkers
- Theelepel
Wat doe en hoe maak je het?
- Je snijd de kleine tomaatjes doormidden evenals de mozzarella bolletjes afhankelijk van de hoeveelheid.
- Je doet 1 theelepel pesto bij de mozzarella en zorgt er voor dat het goed gemengd is.
- Dan begint het prikken! Je doet eerst een half tomaatje op een stokje dan een basilicum blaadje dan een stukje mozzarella dan een tomaatje en dan herhaal je het vorige riedeltje opnieuw maar dan achterste voren. Je krijgt dus 2x basilicum blaadjes 3x tomaatjes en 2x mozzarella. Je maakt zoveel stokjes als je wilt.
- Als je met olijven maakt doe je: Een tomaatje een olijfje, dan mozzarella, basilicum, mozzarella, olijfje, en je eindigt met een tomaatje!
- Eet smakelijk!!!!
Koken
Griesmeelpudding maken
Griesmeelpudding maken
23-07-2012 12:36
Het makkelijkste toetje dat ik ken is Griesmeelpudding. En dat is dan ook meteen een van mijn liefelings toetjes. Ik bracht het altijd mee naar het kerstdinner. Het is een van mijn apsoluten favorieten. Maak hem ook en proef het!
Het kost maar 10 minuten om het voor te bereiden en dan nog 3 uur in de koelkast
Benodigdheden:
* Een pan
* Een houte pollepel
* Een pudding vorm
* Koelkast
* 1 Liter melk
* 100 gram tarwegriesmeel
* 75 gram suiker
Gebruiksaanwijzing:
- Doe de 100 gram Tarwegriesmeel in een kom. Voeg daarbij 75 gram suiker.
- Breng de melk aan de kook. Roer af en toe.
- Voeg het mengsel al roerend bij de kokende melk
- Laat de griesmeelpap doorkoken tot het een goede dikte heeft. Proef het! Is het niet zoet genoeg doe er zuiker bij en is de dikte niet goed doe er griesmeel bij.
- Spoel de puddingvorm af met koud water.
- Giet de griesmeelpap in de vorm. En strijk hem glad met een lepel
- Laat hem afkoelen en zet hem daarna in de koelkast
- Wacht ongeveer 3 uur en hij is klaar!
- Als puntje op de I kun je nog jam in een pannetje op warmen en als saus over de pudding doen.
Eet smakelijk!
Koken zonder zuiker en melk
Griesmeelpudding maken zonder suiker en koemelk
23-07-2012 12:54Als je allergisch bent voor suiker en koemelk kun je het recept gewoon volgen maar vervang je de de 75 gram suiker door 60 gram vruchtensuiker. En de koemelk door geitenmelk en als je dat niet mag door haver of rijsten melk.
Benodigheden: Tijdsduur: 10 min maken,
* Een pan 3 uur wachten,
* Een houte pollepel
* Een pudding vorm
* Koelkast
* 1 Liter melk
* 100 gram tarwegriesmeel
* 75 gram suiker
Het recept:
1. Doe de 100 gram Tarwegriesmeel in een kom. Voeg daarbij 60 gram vruchtensuiker.
2. Breng de geiten, haver, rijsten melk aan de kook. Roer af en toe.
3. Voeg het mengsel al roerend bij de kokende melk
4. Laat de griesmeelpap doorkoken tot het een goede dikte heeft. Proef het! Is het niet zoet genoeg doe er zuiker bij en is de dikte niet goed doe er griesmeel bij.
5. Spoel de puddingvorm af met koud water.
6. Giet de griesmeelpap in de vorm. En strijk hem glad met een lepel
7. Laat hem afkoelen en zet hem daarna in de koelkast
8. Wacht ongeveer 3 uur en hij is klaar!
9. Als puntje op de I kun je nog jam in een pannetje op warmen en als saus over de pudding doen.
10. Eet smakelijk!!! Mmmmm...........
Koken
Welke recepten?
08-09-2012 09:01Koken is super leuk en lekker! Daarom heb ik een paar recepten op mijn site gezet! Eerst vind je:
* Griesmeelpudding maken zonder suiker en koemelk
Ik zal er snel recepten bij zetten! Veel plezier!
Koken zonder suiker en koekmelk!
Koken zonder suiker en koemelk
24-08-2012 11:08
Kijk onder het gewone recept naar een recept zonder zuiker en koemelk!
Probeer het eens uit!!
Groetjes Eva